-----------------------------------
Herr_Alien
09 Dec 2018 10:06


-----------------------------------
Departe de a fi un rau necesar, capacele unui binoclu reprezinta cea mai buna modlitate de a proteja suprafetele exterioare ale lentilelor de praf. Mai mult, pentru  preveni aparitia condensului pe lentile dupa o sesiune de observatii, ese recomandat sa intram in casa cu binoclul avand capacele puse.

Nu este deci de mirare sa vedem capacele binoclului ca fiind primele accesorii luate in colimator intr-un review. Sunt depunctate capacele care sunt prea largi, nu stau fix, si care sunt usor de pierdut - nu pot fi asigurate cumva de binoclu.

Cu exceptia Phantom-ului (pe care nu il mai am) si a Tent-ului 10x50, nici unul din celelalte binocluri nu a avut capace. Asa ca a trebuit sa imrovizez niste capace si sisteme de prindere.

Pentru obiective am folosit capace de mustar "La minut", rosii, la care am razuit filetul, pentru a le aduce la diametrul necesar. Stau fix, nici o sansa sa le pierd accidental.

Pentru oculare, am folosit de la capace negre de apa minerala, pana la capace de ulei (2l). Astea le-am vrut sa le am asigurate, dupa cum se vede in poza.

Greenkat 12x50 foloseste capace negre, de apa minerala. Am fixat, de fiecare capac, cate o bucata de chinga neagra, de 10mm, La celalalt capat al chingii am fixat capse, una 'mama' si una 'tata'. In modul asta, pot asigura ambele capace de sarniera (ca in poza), sau fiecare capac de curelusa binoclului.

Jenoptem 10x50 are capace de la bidoane de ulei, la care am razuit filetul. Le-am dat si o gaurica, sa iasa aerul cand pun capacul pe boneta. Chinga care le tine este dintr-o bucata, si are doar un set de  capse, care tine capacele legate de sarniera.

In ultimul panou am pus o poza cu 'rainguard-ul' de la Tento.