-----------------------------------
alexander Ive
11 Dec 2018 19:42


-----------------------------------
Salutare din nou.
Multumesc celor care au mai venit cu sfaturi si clarificari la intrebarile mele.

Vestea buna: A sosit !!! Astazi am primit una bucata Lacerta Smart 10 x 50. 
Acum incerc sa ma lamuresc cum sa il folosesc, daca este colimat sau nu samd. Fiind seara si cer complet acoperit cu apa sub forma de vapori, am luat in vizor, vizorul de la usa :) care pot sa spun ca se vede bine.

La prima degustare, am remarcat ca fiind reglat pentru distanta mea pupilara, aspect ce a necesitat apropierea tuburilor binoclului, cand i-am pus inapoi protectia ocularelor aceasta a facut sa iasa in afara unul din capacele de cauciuc de la oculare, in sensul in care il trage in afara, ceea ce ma face sa cred ca nu este tocmai ferm. Punctul pozitiv este ca am vazut cum culiseaza capacele respective ca nu mi-am dat seama de aceasta optiune anterior.
Intrebari de la un proaspat utilizator:
- cum este recomandat sa il pastrez ? Culcat ? In picioare ?
- pot sa sterg lentilele cu solutie de ochelari de la Zeiss ? Aceeasi folosita si la ochelarii mei. De retinut este ca vine intr-o sticluta cu difuzor, iar efectul este ca stropeste ca jetul la stergaoare, din abundenta.

Inca odata va multumesc tuturor care v-ati facut timp sa ma ajutati cu recomandari si sfaturi.
Revin de indata ce ii fac "tesili". Di tat felu'.

Iata si poza ca m-am prins cum sa fac.