-----------------------------------
Alex Alexandru
14 Dec 2018 11:03

Stele 'alungite' pe Alt-Az
-----------------------------------
Salutam,

Aseara, pentru prima data am incercat si eu la DSO. Mentionez ca am un C8 XLT + montura Alt-Az Goto Nextar 8SE + reducator focala 6.3 + DSLR 600D (stock, dar nu ma omor dupa rosul de la IR din poze).
Citisem pe net ca cu o montura Alt-Az si fara pana ecuatoriala nu prea merg expuneri mari, dar prin expuneri mari intelesesem ca inseamna peste 20-30 secunde... Din pacate, la mine tot ce e peste 4 secunde automat 'alungeste':)
Ca sa va faceti o idee despre ce s-a intamplat, am sa transmit niste poze, fiecare cu comentariul sau. Imaginile sunt Live - nu sunt stackate. Este vorba de o singura poza.

Va rog sa-mi spuneti care ar fi o solutie 'cost-effective' de a putea face poze de macar 5-8 secunde expunere (pe montura mea sau cu pana ecuatoriala). Nu as trece pe EQ goto mount, pentru ca inteleg ca desi e ideala pentru DSO, la planete nu e chiar extraordinara... prin urmare as alege ceva Alt-Az pe care sa pot pune ceva de genul acesta: https://www.astroshop.ro/pene-ecuatoriale/celestron-pana-pentru-nexstar-evolution-6-8-925-si-nexstar-se-6-8/p,49665

Merita ? Isi va face treaba sau dau banii degeaba?
Ce ati recomanda voi in acest caz? 

Multumiri anticipate!