-----------------------------------
Emil
15 Ian 2019 09:57


-----------------------------------
La sfarsitul lunii Decembrie l-am prins pe Mos, l-am scuturat bine si din sac ia cazut cand a luat-o la goana peste muntii si campii un

AFEDRI SDR-Net Rev. 6.0au VHF/SHF  0.03KHz-35Mhz / 35Mhz-1700Mhz

Cal mai mare avantaj este prezenta interfetei de retea ceea ce insemana ca il puteti scoate din electrosmogul casei respectiv posibilitatea de a fi montat direct la antena.

Are doua intrari respectiv pentru fiecare plaja pe care o acopera iar comutarea se face in mod automat insa trebuie modificata manual definitia receiverului in SDR Console 3.
Doar daca in loc de BNC-uri ar fi utilizat conectori SMA.... adaptoare distratie.

Alimentarea se poate face prin sursa proprie sau prin cablul  USB.

Din cand in cand necesita o reinitializare - nu dispare din retea insa nu mai este interogabil.

SDR Sharp stie sa opereze doar in banda de 0-35 MHz.

Software suportat in mod oficial

Linrad, Winrad, HDSDR, Studio1, SDR Console (SDR Radio), CuteSDR, SdrDX,  Quisk, ghpsdr3/QtRadio, PowerSDR_mrx

Din punct de vedere al sensibilitatii depaseste clar cam tot ce mi-a trecut pana acum prin degete (Lime SDR Mini, Lime SDR, BladeRF+XB200).

Lasat la lucru azi noapte cu o antena conceputa pentru 1-50 MHz:

ATENTIE Apasati butonul OK - partea de sus a paginii pentru a activa afisarea.

https://pskreporter.info/pskmap.html?preset&callsign=EMILK&txrx=rx&timerange=86400&distunit=km

Inca nu am reusit sa fac teste la frecvente mai mari de 35 MHz datorita unei lipse acute de timp liber insa nu cedez asa usor.

NOTA:
Fiind expediat din Israel, trebuie sa tineti cont ca trebuie platite taxele dei import, in cazul meu s-au ridicat la 63 Euro, ridicand pretul totul al unitatii la 300 Euro (valoare rotunjita).