-----------------------------------
Andronache Adrian
11 Sep 2007 00:08


-----------------------------------
va multumesc cu intarziere, domnule ID, am fost prins de alte chestiuni.

....................

Referitor la metrica

Acum n/as vrea sa starnesc o polemica, ci doar sa ma explic... putin

Am facut/o in ideea ca si altii poate vor sa stie exact ce e aceea o metrica, si poate nu au timp sa caute pe google in noianul de aiureli de pe net.
Am cautat si eu, credeti/ma. Si nu am gasit nimic utilizabil in aproape 30 de minute!!!!!

Asa ca am brodit/o, ca de obicei, din intuitie. Pe mine ma cam ajuta.

Am precizat local, cu toate ca de fapt aveam senzatia ca ar trebui sa fie general, adica la tot universul, deoarece m/a gandit ca metrica este acel ceva ce iti foloseste pentru a calcula ceva local, mai degraba decat tot universul
era vorba de ceea ce ne durea pe noi: BlackHoles

Da, nu am nici o facultate si ma mandresc cu asta, cu toate ca din cauza asta n/am serviciu

Dar uite ca de aia nu stiam exact ce e aia o metrica
cu toate ca am folosit termenul de foarte multe ori, il foloseam cu sensul de "configuratie" a spatiu/timpului, adica curbura si chestii de astea. Nu eram departe de adevar, si cine stia ce vroiam sa spun accepta exprimarea imperfecta. Asa cum in electronica - cand zic COLECTOR la drena unui MOSFET unii ranjesc dispretuitor, dar eu o zic asa de/al dracului. Asa cum zic si Cancel in loc de Chensāl.

Intodeauna am considerat ca cel care nu stie ceva NU ESTE UN PROST
numai prostii cred acest lucru :D
NU poti cunoaste tot ce cunoaste OMENIREA

as fi aflat si de pe net pana la urma ce-i cu metricile, dar....cat chin si ore pierdute, poate nu piedute ca aflam si alte lucruri, dar NU AM TIMP ACUM, trebuie sa muncesc sa-mi castig afurisita de existenta stupida pe punctul asta de univers

Si atunci de ce/au mai fost inventate forumurile?

fotonul, spatiul, timpul, sunt cunoscute totusi de aproape toata lumea
Metrica insa...e o notiune mai "absconsa" Chiar daca unii o stiu, nu o stie chiar toata lumea. Iar cei care o stiu ca mine, din auzite+intuitie, poate vor sa-si perfectioneze ceea ce stiu, sa umple petele albe. Si sa le fie de folos si altora care-si vor pune aceleasi intrebari