-----------------------------------
dmtr69
08 Feb 2019 13:00

Revizie HEQ5
-----------------------------------
Salut!

 De ceva timp am observat o crestere a oscilatiilor in graficul PHD (montura HEQ5), cu erori pe Ra si Dec ce depaseau adesea 1". Am incercat sa mai ajustez setarile (min. motion, Mx RA si Mx Dec, expunere, agresivitate) dar nu au fost imbunatatiri vizibile. Graficul arata de parca face o supracorectie, insa daca micsorez prea mult Mx, ma avertizeaza ca nu are timp sa faca corectiile necesare. 
 Acum 7-8 ani cand am inceput sa folosesc PHD (versiunea 1), graficul era aproape liniar (imi pare rau ca n-am facut atunci o captura-ecran). Am reuns pinioanele monturii (si rulmentii conici) de 3 ori de atunci cu vaselina cu Li si MoS2 (culoare neagra). Rulmentii capsulati (6006) i-am verificat o data, dar nu le-am schimbat vaselina. La sugestia lui Erwin, m-am decis sa schimb rulmentii 6006 si 30205 (ar fi trebuit sa caut si 4 buc. 689 pentru axul melcat). Sper sa nu fie de vina uzura danturii rotilor. O singura pereche melc-roata este vreo 800 lei, deci m-as apropia de jumatatea valorii monturii (mai bine imi iau alta). 
 Am luat si vaselina noua, 3 tipuri ( cealalta a expirat in 2014, desi nu vad de ce). Pentru angrenaje- vaselina grafitata, (-20 la +60), pentru rulmenti vaselina rosie Kross cu Li-Ca (sau Maxigras complex EP -albastra).
-Montura am trecut-o anul trecut pe curele Rowan. Oscilatiile le aveam si inainte, dar nu mai stiu cat de mare era amplitudinea lor. Ar mai fi o chestie care ar putea induce oscilatii: montura este inaltata- picioarele extinse, pentru ca sa pot folosi si newtonul lung (1200mm) si ca sa am vizibilitate spre zenit (montura este pe balcon).
 O sa ma apuc de treaba zilele astea (sper sa fie vremea buna), apoi o sa verific din nou graficul PHD.