-----------------------------------
petrusneacsu
12 Sep 2007 19:40

Am testat programul acela.
-----------------------------------
Am testat putin programul astroscope. El de fapt foloseste niste jpg-uri pe care camera le pune intr-un director. Programul meu se conecteaza direct la webcam (sau la un dispozitiv video in general, webcam, tunner, etc). 

In schimb  astroscope am vazut ca e capabil sa compenseze miscarea imaginii in telescop, si face corectia necesara. Problema este ca acest program se foloseste de doua stele (pe care utilizatorul le alege) pentru a face compensarea deplasarii si/sau rotirea imaginii, si cum stelele apar pe imagine in cativa pixeli, cred ca e afectat de erori destul de mari atunci cand face compensarea, pentru ca se bazeaza pe cativa pixeli. Asta de la un cadru la altul. E posibil ca pe masura ce nr. de cadre creste, corectia sa fie din ce in ce mai precisa. Insa imaginile suprapuse pana la obtinerea factorului de corectie precis, sunt suprapuse pe baza unei estimari mai putin precise.

De asemenea am vazut ca stie sa faca multe chestii legate de  stralucire, culoare, contrast, gamma, claritate, etc. 

Parerea mea este ca programul de fapt prelucreaza imaginile astfel incat sa iasa imagini mai spectaculoase si mai putin reale. Cel putin asta e senzatia mea.

Ce sa mai spun, a critica e usor, a face ceva mai bun e mai greu. O sa incerc diversi algoritmi care pe langa suprapunerea imaginilor sa incerce si corectia deplasarii aparente a cerului si a vibratiilor. Ma gandesc la mai multe variante de algoritmi si vad ce o sa iasa.