-----------------------------------
iulian90
25 Feb 2019 00:38


-----------------------------------
In seara asta am incercat sa caut si eu aceasta nova interesanta dar fara succes. Am indentificat mai bine zona in care se gaseste nova respectiva, dupa coordonatele ecuatoriale date de AAVSO, 6h 37m 32,9s si -9 grade 35' 42", aceasta nova s-ar gasi la sud-est de steaua Beta Monoceros ,nu la sud-vest de Cone Nebula. 
Mai jos am postat o imagine din Stellarium cu zona in care s-ar gasi nova conform coordonatelor. 
Un bun reper este un asterism din 4 stele dispuse in forma de L, undeva la sud-este de Beta Mon,in apropiere de steaua HIP 32064.  
In telescopul de 114/900mm am vazut doar asterismul de 4 stele in "L" si alte cateva stele mai slabe in jur, dar in locul in care trebuia sa se vada nova misterioasa nu am observat nimic. Adevarul e ca si cerul nu a fost prea curat, spre sud am constatat dupa aceea ca stelele Sirius ,Betelgeuse sau Rigel abia se vedeau cu ochiul liber, era o perdea fina de nori.
 Poate maine sau zilele urmatoare o sa gasesc aceasta nova daca o sa fie senin bine. Asta daca nu o scadea stralucirea novei sub limita telescopului meu.