-----------------------------------
Emil
12 Sep 2007 21:11


-----------------------------------
Sa lamurim niste lucruri: de carat tot echipamentul pe undeva nu am nici timp si sincer sa fiu nici chef. Daca mergi cu echipament usor poate dar cu unul ca al meu mai putin. Am acces la un observator (http://www.vulkanlandsternwarte.at/ unde sunt si membru - daca rade careva ii strang de gat telescopul  :D ) unde ar fi un Schmidt-Cassegrain de 16 toli si unul de 10 dar e la 25-30 km distanta. Prefer sa folosesc ce e al meu, parca face mai multa placere.
Poluare luminoasa decenta nu am, oras mic (6000 locuitori) dar voinic la poluare, zona turistica va puteti inchipui ce e aici insa cu filtre se poate rezolva. Sarpe de ce nu pui niste filtre UHC pe obiectivele de la Canon?. De acoperis o sa ii pun cand se vor definitiva niste lucuri pe aici. Si atunci il fac asa cum trebuie. Avantajul mare este ca atunci cand e protejat cum trebuie ai la indemana o optica gata oricand de bataie. Pilonul e o chestie buna mai ales cand ai reusit sa pui totul in pol asa cum trebuie pentru ca ramane asa.
Inca ceva si sa nu o luati in nume de rau, nu am spus ca pilonul e solutia ideala, solutia ideala este cea care potriveste cel mai bine la tipul de utilizator. Eu sunt un pic sedentar, Sarpe tu esti ceva mai mobil ca mine, mie imi place sa stau la o bere rece si sa aud cum merg motoarele si sa vad cum imi apar imaginile pe monitor. E la fel ca la pescuit e stationar sau mobil...iar unuia care ii place mobil nu ii place stationar sau ceva de genul asta.
Apropo pusul de acoperis, nu recomand cuplarea fundatiei de la "casuta nostra cuibusor de nebunii" cu fundamentul telescopului, se produce o supraincarcare a fundamentului telescopului.
Apropo Sarpe, ce parere ai de DeepSky Stacker? Putin off topic dar mor de curiozitate.

Va pup pe toti da parinteste  :lol: 
Numai bine
Emil