-----------------------------------
iulian90
09 Mar 2019 09:45


-----------------------------------
Desigur, sunt de acord cu cu recomandarea ta de a face observa&#539;ii când Soarele nu este prezent pe cer, chiar o să încerc să observ stelele imediat după apusul soarelui, folosind toate filtrele, inclusiv cel de polarizare &#537;i UHC , să văd care sunt rezultatele.
Dar eu am vrut să  văd dacă se pot observa stele in plină zi &#537;i bineîn&#539;eles că am luat măsuri de siguran&#539;ă, in primul rând am amplasat telescopul într-un loc ferit de bătaia directă a soarelui,la umbra magaziei , apoi toate stelele pe care le-am observat observat sunt la distan&#539;ă unghiulară mare fa&#539;ă de Soare &#537;i cerul nu este atât de luminos încât să pună în pericol observa&#539;iile . Doar pe o rază de 15-20 grade in jurul Soarelui cerul este într-adevăr foarte luminos si este periculos să observi ceva in zona aceasta (din păcate planeta Mercur se află în cea mai mare parte din timp în zona periculoasă din jurul Soarelui), nici eu nu mă încumet să observ in zona din jurul Soarelui. În rest, mai ales de la 40-50 grade fa&#539;ă de Soare, nu este niciun pericol să observi stele , planete, Luna (sau avioane) pe timpul zilei .  :)