-----------------------------------
Mera Petru
13 Mar 2019 11:56

CELESTRON 9.25
-----------------------------------
Buna ziua iubitori ai astronomiei. Acum cu,cateva saptamani in urma lasam  ceva mesaje cu pareri despre mai multe tipuri de telescoape pe care vroiam sa mi le cumpar.. Cred ca prima data vroiam un dobson de 10, pe care l-am comandat si ajungandu-mi foarte tarziu am renuntat la el. Pe urma am comandat un mak 180 despre care am auzit doar vorbe de lauda in planete. Ce ma facea sa ma dau in spate si cu makul era ca in cer profund, nu era prea bun din cate am auzit si am vazut din comentari.  Bine inteles ca am stopat livrarea si mi-am comandat un CELESTRON 9.25 pe care il am de aproape o luna. Este primul meu telescop si prima data cand ma uit prin unul.  Vreau sa va spun ca am ramas uimit vazand Luna cu asa claritate si bine inteles nebuloase galaxi etc. Acum o saptamana am avut sansa sa ies cu o asociatie de astronomi si sa fac comparatie intre a-l meu si alte telescoape. Erau cu zecile de toate marimile. Cel mai curios eram cum se vede printr-un donson de 12, find renumit in cer profund. Avea la fel ca mine in vizor nebuloasa  Orion!!! Vreau sa va spun ca sincer atat eu cat si colegul respectiv nu am vazut nici o diferenta intre a-l meu si a-l lui, se vedea spectaculara in amandoua telescoape. Sau daca era vreo diferenta , era micuta si eu nu mi-am dat seama. In schimb planetele nu le-am vazut cum imi imaginam eu. De exemplu Jupiter si Saturn, imi imaginam ca o sa le vad mari,frumoase si cu detali, dar am ramas putin sa zicem dezamagit vazandule cam micute si fara preamulte detali. Ce e drept nu am oculare bune . Am unu bazic care mi-a venit de 25 si mi-am mai cumparat eu doua, unu de 8 si unu de 15..... dar ieftine( 40, 50 E). Asa o sa vad mereu  :D  :D ? sau am mare nevoie de oculare bune si inclusiv un barlow. Daca stiti ceva bun va rog sa ma ajutati. o zi buna.! :)  :o