-----------------------------------
Stille
15 Mar 2019 11:58


-----------------------------------
Dupa ceva review de aplicatii pe mobil, asteroid-occultations recomadna OccultFlashTag pt fotografic (o pui sa iti dea flashuri pe tub, isi ia timp de pe NTP deci daca ai net n-ai probleme) si TimeTheSat pt vizual. Asta ultima tot de pe NTP isi ia timpul dar trebuie sincronizat manual (cum spune radur, cat mai putin inainte de observatii) si iti inregistreaza timestamps la apasarea butonului de back al telefonului. 

Testand declansarea timestampurilor respective pe TimeTheSat cand se schimba secunda, am vazut ca am o viteza de reactie de ~500ms, relativ consistenta (bineinteles, voi testati cum merge la voi, ca asta variaza de la om la om), deci voi aplica aceasta corectie timpilor pe care ii prind. Nush ce sa zic de timpul de ocultatie, dar daca ce e important e lungimea intervalului (si absenta/prezenta satelitului, chiar ma intrebam zilele astea dac-o fi avand :D) eu zic ca masuratori proaste dar de prostie cunoscuta e mai bine decat masuratori deloc, deci cine planuieste sa stea acasa doar pt ca n-are camera/backfocus ar trebui sa iasa la observatii ;)