-----------------------------------
Emil
14 Sep 2007 13:45


-----------------------------------
Depinde, am vazut poze exceptionale facute pe film, insa de obicei in cazul filmului se foloseste film special tratat,supersensibilizat, cel pe care il cumperi din comert nu are o sensibilitate suficienta chiar daca cumperi unul cu o sensibilitate mai mare, daca nu ma insel pentru ridicarea sensibilitatii se foloseste o instalatie de vid&#8230;.trebuie sa ma uit si eu prin cartile mele, apoi pot sa iti dau detalii suplimentare. Vorbesc in general de expuneri de domeniu uneori al orelor.
	Filmul atunci cand se foloseste o sensibilitate mai mica e mai tolerant ca si camerele digitale la erori de corectie sau la corectiile facute, in sensul ca acestea nu apar pe film asa de repede ca pe sensorul CCD.
	Un dezavantaj al filmului il reprezinta erorile de contructie ale camerelor foto si aici ma refer la planeitatea filmului, astfel pot sa apara erori optice fara ca acesta sa fie produse ce catre optica ci de ondulatiile filmului in dispozitivul de sustinere.
	De asemenea ca dezavantaje pot mentiona:
	-pentru o developare corecta a filmului ai nevoie de acces la un laborator, dupa cate se stie firmele de developare se cam impiedica la developarea cadrelor astronomice
	- erorile apar doar dupa ce ai primit pozele in mana de accea sunt necesare expuneri multiple pentru a garanta ca cel putin unul dintre cadruri este in regula
	- prelucrarea pe calculator (stacking etc) se poate face doar dupa digitalizarea filmului aceasta insemnand si introducere de zgomot suplimentar in imagine
	CCD-ul pe de alta parte implica dpdv ale dezavantajului:
	-specializarea doar pe un anumit domeniu (vorbind de camere CCD specializate)
	- prezenta unui factor de zgomot neliniar in sensor
	- consumul mare de curent necesitand o sursa de alimentare sau acumulatori suplimentari
	Ca avantaje
-	estimarea calitatii fotografie chiar dupa efectuarea acesteia, daca este defecta se poate face alta
-	o sensibilitate gradata si manual aleasa de catre utilizator pentru fiecare cadru
-	prelucrarea foto pe PC se face direct fara pierdere de calitate
Cam astea in mare ar fi, scuze ca sunt asa de scurt dar scriu in pauzele de la un meeting in cadrul firmei iar daca cineva deja a scris si eu ma reped sorry!

Numai bine
Emil