-----------------------------------
iulian90
02 Apr 2019 18:28


-----------------------------------
Da, asa este dl. Mircea, oricine poate gresi si din greseli invatam . :) Important e sa le observam si sa le corectam, daca se poate. Ma straduiesc sa fac totul cat mai bine, cu cat mai putine greseli, desi nu garantez ca pe viitor nu o sa mai fac greseli. De Astronomie nu o sa ma las vreodata, este o ocupatie prea frumoasa si interesanta ca sa o abandonez.     :) 

Aseara conditiile au fost proaste; cer relativ senin dar albicios si presarat cu nori trecatori, plus un vant puternic si seeing nasol, asa ca m-am rezumat la a observa astreoidul Pallas, care s-a vazut relativ bine prin telescopul de 114mm ,la 22x si am mai observat  statia spatiala internationala  ISS care a trecut in jurul orei 21 si 19 minute, pe la nord, dinspre constelatia Cassiopeia, pe sub steaua Polaris in Ursa Minor, apoi a disparut in constelatia Draco. Am reusit sa  observ statia spatiala ISS in telescopul de 114mm la 100x, se vedea mica, fiind departe de locul de observatie, se vedeau panourile solare  de culoare caramizie, iar restul statiei de culoare alba si stralucitoare. Am urmarit statia spatiala pana ce a intrat in umbra Terrei si a scazut in luminozitate, dar nu brusc ,ci treptat, pana ce abia se mai vedea, ca un obiect cenusiu-intunecat ce gonea cu viteza pe cer, printre stele. :)