-----------------------------------
HoO_Germany
09 Apr 2006 16:30


-----------------------------------
Prea multa logoree cu muzeul asta astronomic din Galati (cam asta e un planetariu). Nu cred ca un forum e locul unde sa va faceti reclama pentru ca nu de aici vin banii => exista lipsa de modestie, lauda. Probabil ca s-au cam risipit banii acolo pentru ca atata vreme cat nu sunteti institut de cercetare, ci muzeu public, destinat publicului (cum va laudati) nu prea aveati voi nevoie de instrumente scumpe si specializate pentru a arata publicului universul. Dar cand sunt bani (problema e daca sunt publici) de ce sa nu iti cumperi tot ce iti trece prin cap, chiar daca mai tarziu se va depune praful pe unele si nu vor fi utilizate la potentialul lor maxim.

Salut la toti

cu vad ca exact aici se face o greseala. Daca o institutie isi cumpara un telescop si il face public, asta nu inseamna ca se increde si face reclama. Eu cred ca se da o informatie ca este posibil, in cazul asta a arata soarele in H-alpha, la public. Si daca ei sint in cazul asta ca au primit banii donare, de ce sa nu zica? Si chiar daca ei nu sint o institutie specializata sau de cercetare, de ce sa nu fie posibil sa cumpere tlescope mari unde s-ar putea face cercetare? Asa de cind ei isi cistig banii lor, este treaba lor ce fel de telescoape isi cumpara. 
Si este imens important a arata lumei public ca se poate face astronomia in romania, unde nu trebue sa cumpere fiecare un telescop. Asa se duce lumea la observatoriu Galati si se uita si la soare, si daca ramina noaptea, si la stele. Si mai bune aceste instrumente sint, mai bine se arata ceva in cer. 
Asa cum se face aceasta astronomie acolo in Galati, merge bine pentru public si sa dea dumnezeu sa faca si altele institutii publice la fel.

Nu faceti gresele si credeti ca informatia este numai de incredere. Noi sintem civilizati si putem vorbii, fara sa ne gindim ca unu e increzut ca are cine stie ce. 
Daca se gindeste asa, ce sa zic eu? Eu am aici acasa telescoape diferite pentru cel putin 25.000 Euro... sint din cauza asta increzut? 
Si eu cunosc destule telescoape diferite, care costa de la 100 euro pina peset 8000 Euro bucata, sint din cauza asta increzut? 
Nu sint.... dar pot raspunde la intrebari si din cauza asta eu dau informatie. Si ca informatie vad eu ce a scris Ovidiu.

Cer senin
Robert