-----------------------------------
tudor
12 Apr 2019 11:48


-----------------------------------
Binoclul Zeiss Conquest hd 10x42 are o distanta de privit la ocular (eye relief) foarte mare. Mai rar un binoclu la care sa te plangi ca are un eye relief prea mare :) Asa ca,  daca  privesti fara ochelari, trebuie sa te departezi foarte mult de oculare, iar aparatorile ocularelor cu care vine binoclul din fabrica nu se extind atat de mult. Astfel vei pierde un punct de fixare si de sprijin important pe arcadele ochilor. Dar Zeiss ofera gratis (in garantie) pentru posesorii acestui binoclu o pereche de aparatori de oculare care se extind un pic mai mult decat cele din fabrica. Aceasta rugaminte am facut-o prin email celor de la Zeiss si intr-o luna am primit aceste aparatori. Am mai primit si inca o pereche de capace fata pentru obiective (pentru ca m-am plans ca imi cad destul de des de pe obiective). 
 Jos palaria pentru cei de la Zeiss si pentru serviciul lor cu clientii!! Comunicarea a avut loc doar prin email unde mi-am exprimat admiratia fata de acest model de binoclu si unde am prezentat singurele problemele minore legate de aparatorile ocularelor si capacele de obiective,  care acum s-au rezolvat.