-----------------------------------
Armand Popa
18 Apr 2019 09:46


-----------------------------------
Multumesc pentru raspunsuri

@Remus Boldis : da voi incerca un update de soft, doar ca nu am cablu si adaptoarele necesare sa il conectez la calculator

@2SKY : nu este noua, a ajuns la mine murdara. eu am resuscitat-o dar se pare ca e inca in coma. adica merge dar nu face ce trebuie :) L-am alimentat de la priza, baterie si 12V auto cu acelasi rezultate. Tubul este pt montura asta si pare echilibrat. Fiind focala de 500mm nu prea am ce echilibra mare lucru. Parcare nu imi cere si nu gasesc in meniu sa ii dau. Manualul scrie ca dupa ce e aliniat e gata de goto :)


@nobody: nu. nici pe alt nu merge cat de cat. Ce sa zic de la betel cand ii dau sa mearga pe sirius , merge undeva pe Y Mon

@theogon: amfolosit o aplicatie pe telefon pe care am verificat-o cu google maps. coordonatele sunt precise, pe cand in manual scrie ca trebuiesc introduse doar aproximativ


Ce ma duce cu gandul ca nu e porblema la motoare, adica nu pare o problema fizica, e faptul ca dupa ce il aliniez dupa 3 stele, imi da eroare (alignment failed), e ca si cum nu ar intelege corelarea dintre punctul de observatie si harta cerului. e ca si cand as fi gresit la time zone, data, coordonate. dar acelea le-am verificat si reverificat. Tind sa cred ca e eroare de soft. De ce am nevoie sa ii fac un update? adica cum il conectez la usb? :)

ms