-----------------------------------
Rhemaxos
22 Apr 2019 15:41


-----------------------------------
Poate ne spui de unde dore&#537;ti sã achizi&#539;ionezi cassegrain-ul.

Il voi achizitiona din Romania sau de pe un site care livreaza in Romania. Deocamdata nu sunt decis iar achizitia nu este urgenta ci doar ceva ce am in plan pentru viitorul apropiat.

Nu este obligatoriu sa fie nou, conditia este sa raman intr-un buget de maxim 450-500 euro, pentru ca va trebui sa cumpar si o montura. Am pus ochii pe aceasta sau ceva similar https://www.astroshop.ro/azimutala-fara-goto/omegon-montura-twinmaster-az-cu-trepied-din-otel/p,49742 ca sa pot utiliza atat binoclul de 20X80 cat si telescopul in acelasi timp, fara sa ma car cu doua monturi. De asemenea nu prea ma incanta monturile cu limita de greutate de 5-6kg. Mi se par foarte fragile si nici nu sunt future proof in caz pe pe viitor voi dori sa utilizez un telescop mai mare.

Ca o paralela, in viitor planuiesc sa automatizez dobsonianul din dotare. Ma pasioneaza observatiile astronomice dar nu am cunostintele necesare si nici disponibilitatea sa invat acest domeniu la nivelul la care sa pot gasi mii de obiecte ceresti de unul singur. Vreau sa petrec timpul observand, nu cautand obiecte ceresti.