-----------------------------------
Dbird
29 Apr 2019 22:32

Binoviewer Celestron pe SkyWatcher 150/750
-----------------------------------
Am reusit sa imi termin si eu sistemul optic dotat cu un SkyWatcher 150/750. Nu este ceva foarte original, dar el a fost facut din bucati, unele luate de aici de la colegii mei si altele luate din alte parti. Pentru voi este putin important cum a decurs finalizarea sa, practic nefiind ceva extraodinar ... doar gauri, suruburi si ceva zgarieturi :).
Interesant cred ca este faptul ca am reusit sa adaptez destul de frumos la acest model de telescop un binoviewer Celestron. Si sistemul merge excelent. Este garantat pentru echipamentele prezente in poze (am facut poze cu detalii in acest scop). Partea frumoasa este ca nu trebuie sa scurtam, lungim sau modificam nici unul dintre echipamente. 
Avem deci:
1- Un binoviewer Celestron
2- 2 x oculare Meade 25 mm
3- Un barlow 2X (Atentie doar modelul din poza este compatibil la filet cu Celestronul! pentru alte modele trebuie testat)
4- Un Telescop SkyWatcher 150/750.
5 - Trepied :D 
Se demonteaza lentila barlow si se insurubeaza in capul binoviewerului. Si gata. 
Practic se poate face clarul de undeva de la 40 m pana la peste infinit. Se obtine o putere maritoare undeva in jur de 60 ori ?