-----------------------------------
zoth
19 Sep 2007 13:23


-----------------------------------
am lucrat multa vreme cu camere video a caror sensibilitate era cuprinsa intre 0.1 lux si 0.005 lux, dar pana acum nu am auzit de 0.0001 lux sensibilitate.
cred ca e "trasa de par" cam mult pentru ca sensibilitatea este determinata in principal de raspunsul cipului la iluminare (adica la densitatea fluxului luminos pe suprafata) si nu ar trebui sa aiba legatura cu modul de acumulare pe care aceasta camera stie sa il faca.
daca acest mod de acumulare este introdus in calcul (cum pare cel mai probabil) atunci sensibilitatea scrisa nu este o sensibilitate reala ci mai degraba una dobandita "in timp"... (ciudat)
cel mai mult ma intriga aparitia la caracteristici a corectiei de gamma la o camera monocroma...  :shock:  (corectia de gamma se aplica dupa cele stiute de mine pe informatia de culoare). trebuie cumva sa fie o confuzie pe acolo...
cert e insa un lucru, din experimentele pe care le-am facut cu astfel de camere, calitatea imaginii este net superioara celei furnizate de o webcamera.