-----------------------------------
Dbird
06 Mai 2019 21:01


-----------------------------------
Practic, desi ocularele in sine nu sunt din gama de varf, rezultatele au fost extrem de multumitoare.Imaginea este luminoasa, .... poate ca ai dreptate Mircea si magnifictia sa fie mai mare decat cea presupusa....
Nu am putut face teste caci am prins cu greu o stea (foarte folositoare caci mi-a garantat focalizarea la infinit si chiar dupa). Eram si lejer obosit,  nefiind Intr-o forma fizica deosebita in perioada asta.
Tot incurajator mi sa parut si faptul ca nu am sesizat o diferenta de luminozitate intre canale. Poate la teste mult mai elaborate sa o detectez, dar oricum nu imi mai fac grji din acest punct de vedere. Binoviwerul este nou, desi luat second, nefolosit insa si cu sicla de prisme superba (300lei). Teste multe am facut pe terestru. Imaginea este luminoasa, clara, cum ziceam numai buna pentru mine lejer obisnuit sa folosesc ambii ochi. 
Am facut si alte teste cu un alt binoviewer de microscop am reusit cu un barlow 3x sa ajung multumitor in focala dar puterea maritoare era cam mare si pierdeam lumina la greu. Dar testele vor continua.