-----------------------------------
theogon
28 Mai 2019 15:54


-----------------------------------
Deja în săptămâna premergătoare am &#537;tiut la ce venim în sensul că vremea nu va fi chiar favorabilă decît sîmbătă noaptea (ceea ce s-a adeverit) In schimb atmosfera a fost excelentă, la fel cazarea &#537;i masa.
Mi-a plăcut sesiunea de comunicări inceputa de Liviu Stoian, continuată de Cristi(Jimao) - finalizarea unei monturi astrotrac, expunerile Roxanei Toma privind variabilele cu perioadă foarte scurtă &#537;i continuată de Mark ce ne-a vorbit despre găurile negre. Evident si Erwin ne-a prezentat reu&#537;itele sale.
În prima seara Ucenicul astronom (Cosmin Sorin Miclos) ne-a făcut un gulas minunat  la ceaun, ce mi-a amintit de casa bunicilor unde gula&#537;ul era la mare cinste. Glorioase vremuri &#537;i alea &#537;i astea.
Am mai admirat refractorul lui Sorin Constantin, construc&#539;iile optice ale lui Cătălin, cass-ul lui Tavi pe care am reu&#537;it să-l colimăm ca &#537;i micul mak MTO.

Pu&#539;in sau mult asta a fost, în condi&#539;iile în care aproape toate celelalte instumente au rămas în portbagajul ma&#537;inilor. Eu mul&#539;umesc lui Gabi pentru organizare &#537;i lui Cristi (Jimao) pentru implicarea sa în sesiunea de comunicări &#537;i celorlal&#539;i prieteni pentru participare &#537;i atmosfera creată.
Sper să ne vedem sănăto&#537;i la toamnă  pe o vreme mai bună