-----------------------------------
Mihail Tudose
09 Iul 2019 14:52


-----------------------------------
Multumesc theogon,intradevar SCT-ul este mult mai potrivit atat pentru nivelul meu actual cat si pentru locatia mea.Refractorul in mainile unui avansat ar face minuni mai ales daca ar fi folosit si la astrofoto.Momentan eu aplic metoda pasilor mici,la fiecare observatie incerc sa invat lucruri noi si citesc cu nesat forumul in cautare de raspunsuri.
Aseara a fost un seeing foarte bun,am putut vedea clar detalii pe Jupiter. MPR era in tranzit si foarte clar vizibila cu ocularul de 26 si 25 mm+ filtrul UHC.Zonele tropicale si benzile temperate se vedeau bine in reprize de cateva secunde alternand cu secunde de turbulenta.Contrastul imaginilor de ieri a fost cel mai bun raportat la ultimele14 zile. 
Saturn nu asa bine vizibil,am reusit sa-l  vad doar pe Tethys dar nici nu am stat mult.A fost o sesiune de doar 2 ore.
Luna a oferit un spectacol pe cinste ,imaginile cu umbre ale  terminatorului m-au facut sa zabovesc 1 ora acolo si nu era inca intuneric fiind doar ora 21.Am mers pana la ocularul de 8 mm.
Cer senin!