-----------------------------------
starbuck
22 Iul 2019 21:43


-----------------------------------
Interesant, intr-un tutorial de Registax 6 (http://www.asteroidoccultation.com/observations/Quick%20Tutorial%20on%20the%20Use%20of%20Registax%206.doc) am gasit definitia optiunii respective al carei efect incepe odata cu alinierea (Estimate rotation) si continua in stacking (De-rotate images) daca a fost selectata in aliniere:

"De-Rotate 		
Select the Estimate Rotation box. Choose at least 2 stars for alignment that are 
				widely spaced across the video frame.  Registax 6 will de-rotate the video so all 
				field stars stay fixed. This will mean that any time stamps will not work in 
				LiMovie. This feature is specifically designed for alt-az videos."


Nu am gasit vreo definitie mai detaliata pe site-ul Registax asa ca parametrul respectiv se refera intr-adevar conform descrierii de mai sus la rotatia campului vizual cauzata de rotatia Pamantului in cazul unei miscari alt-azimutale. Am presupus implicit ca o captura planetara cu expunere lunga ar trebui sa fie cu tracking ecuatorial si am concluzionat ca rotatia vizata era cea a planetei. Multumesc, Vali pentru semnalare.