-----------------------------------
iulian90
20 Aug 2019 17:54


-----------------------------------
Am citit despre importanta echilibrarii monturii pe ambele axe si despre alte lucruri despre pregatirea monturii intr-un topic realizat de @jimao22 la inceputul sectiunii Astrofoto incepatori. Am echilibrat bine montura si am pozitionat-o bine pe teren, la cumpana si am reglat-o in pol cu metoda drifting, folosind un ocular cu reticul pe luneta de 45/550mm, in locul camerei foto.
In cazul meu montura EQ1 este cam nasoala la astrofoto, e mai mult destinata pentru observati vizuale decat pentru astrofoto, dar deocamdata nu am ce face, raman cu aceasta montura pana ce voi mai strange bani pentru o montura mai buna. Din ce-am vazut , la expuneri lungi focala de 550mm a lunetei de 45mm este la limita, cred ca un obiectiv foto cu focala de cel mult 300mm ar fi mai potrivit decat luneta care o folosesc acum.  
Aseara am mai facut expuneri la roiurile deschise M 16 si M 17, precum si la M 24 la care alaltaseara nu reusisem sa obtin rezultate bune. 
La M 16 a iesit putin si nebuloasa asociata dar se vede foarte slab in imagine, la M 17 nebuloasa asociata se vede foarte bine in imagine iar la M 24 se observa o multime de stele dar si roiul NGC 6603 inspre partea de stanga-sus a imaginii.