-----------------------------------
jimao22
27 Aug 2019 23:49


-----------------------------------
Zilele trecute am fost in Macin la un star party si am avut parte de un cer deosebit in primele 2 nopti. Asa ca am avut posibilitatea sa testez din nou montura mea mobila fara ghidaj despre care facuram vorbire mai devreme pe acest topic.
Am reusit - folosind ASI 174 si Firecapture  - se determin cat de exact este tracking-ul pe ascensie. Am folosit pentru asta mira din program, care are cercuri cu raze determinate de pixelii camerei. Asa ca dupa ce am pus o stea in centrul mirei,am asteptat circa 20'40" ca steaua sa devieze de la centru 50 de pixeli. La scara imaginii asta ar insemna circa 6 arcminute/ora. Am sa modific parametrii de tracking astfel incat aceasta eroare sa se micsoreze sau sa dispara. Am observat ca daca punerea in pol este buna, eroarea pe declinatie este zero. 
In seara a doua am pus ATIK-ul pe luneta si montura. Campul este si mai mare si m-am incumetat pentru prima data sa pun luneta pe ceva clasic dar mare. Asa ca am pozat Andromeda si Pleiadele.
Andromeda este un stack de 27x100s + 30x20s + 30x5s.
Pleiadele - 47x60s. 
Ambele poze au fost facute fara filtre, fara ghidaj (desigur) si cu Luna sus pe cer (chiar daca nu mai era foarte mare - circa 35%).