-----------------------------------
saiph
05 Sep 2019 17:45


-----------------------------------
Pai momentan tot cu Makul asta micu' de 127.

Nu stiu ce sa zic..  asta cu mare si soft..  mai bine mic si jucaus :lol: Saturnul, desigur.

Imagineaza-ti un Saturn de vreo 3-400 de pixeli care arata ca pictat cu stanga (de un dreptaci).. Pacat de diviziunea Cassini care s-a vazut atat de clar si apare mult mai complet definita de data asta, ca fiind atat de soft, zici ca-s din gelatina inelele-alea.

Ca idee, ceva in genul asta am reusit momentan sa-l fac sa arate. Mmmmm-nu as iesi din casa cu asa ceva printat pe tricou :)

Daca redau filmuletul pe ecranul telefonului arata dragut, pt ca rezolutia ecranului e imensa comparata cu dimensiunea planetei in cadru. Dar cand redau pe ecranul monitorului... eeewwgh...  apar niste purici de zici ca-s gandaci. Randul trecut, cand am mai prins cer ok si am tras HD, parca nu arata asa de groaznic - adica era planeta mai mica, dar si puricii mai usor de gestionat. Si daca tin bine minte, am folosit aceleasi setari, in principiu acelasi ISO si acelasi zoom digital (2x), iar transparenta cerului a fost aproape la fel de buna.

In Registax am folosit "initial layer 1" dar si 2 pt wavelets, si niste valori cat de cat lejere, nu am dat tare-n ele, ca sa le pot manevra in post-proc. 

Cred ca ar merge sa trag la rezolutii mai mari de HD (sau FHD) daca as putea folosi ISO mai mic si/sau planeta ar fi mai mare si mai luminoasa de la mama natura (a.k.a. oglinda primara - cand o mai creste..).  O sa mai incerc o data sa fac proba si in format FHD, o sa fie doar cu 50% mai mare decat in HD, dar asta e, macar iese un pic mai bine (sper). Ma-ntreb daca ar fi mai bine ca telefoanele astea sa stie sa traga crop mode SD..  Zicea cineva pe grupul de smartphone astro ca e mai indicat sa tragi la rezolutia maxima nativa a camerei telefonului, decat sa-l lasi sa-ti faca resize la HD, dar... uitandu-ma la ce am obtinut, parca n-as zice ca e chiar asa. Deci aia cu "mare si soft".. meh, stii ce zic? :D