-----------------------------------
Alexandru Stacescu
13 Sep 2019 11:17


-----------------------------------
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Dupa patania de ieri, desi eram inca in transa, in timp ce imi serveam cafeaua, l-am contactat si pe D. Costescu. Am discutat cred ca vreo 10 minute, ramanand ca dansul sa verifice produsele pe care le are pe stoc/daca le mai are si sa ne auzim astazi la un telefon. 

Am considerat Dl. Costescu nu merita sa ii fie mentionat numele in aceeasi postare cu individul de la Palatul Copiilor, de aceea am preferat sa nu o fac.

Sper ca voi gasi ceea ce caut, daca nu, ma voi intoarce la Mangalia si voi comanda de pe internet.
Desi, cred ca achizitionarea de ocular si folie este doar un pretext in subconstientul meu pentru a intalni persoane pasionate de aceleasi lucruri. In Mangalia nu sunt prea multi (doar unul de fapt).

Tot in aceeasi idee am facut o vizita Observatorului Astronomic aseara, cu gandul ca poate gasesc pe cineva la fel de pasionat cu care pot schimba 2 vorbe daca nu este prea aglomerat. Voiam sa vad si echipamentele istorice. Am fost cumva dezamagit. Singurele instrumente pe care le-am vazut au fost luneta de la intrare si un Dobsonian de 400mm de pe tersasa (acelasi model pe care il avem la clubul din Mangalia), dar in stare mai putin buna.

Am intrebat-o pe tanara care se ocupa de vizitatori si care opera telescopul daca mai exista alte instrumente care se pot vizita, eventul cel din cupola, daca se poate si cand. Raspunsul ei a fost: Ne controlati, sau de ce intrebati? M-am blocat pentru cateva secunde, mi-am revenit, apoi mi-am cerut scuze pentru neintelegere si am plecat :)

Sunt fenomene pe care un provincial de intelege mai greu, aproape deloc. 
Anyway, sper sa reusesc sa il intalnesc pe Dl. Costescu azi si sa gasesc ce caut, poate sa schimb 2 vorbe daca are timp.