-----------------------------------
starbuck
16 Sep 2019 11:36


-----------------------------------
Interesanta combinatie, am vazut si eu mai demult demonstratii asemanatoare pe youtube. Ar mai fi o singura problema: din experienta mea am vazut ca lipiturile cu superglue sunt sensibile la temperaturi extreme pozitive sau negative, devin casante. Incalzirea este chiar o metoda de inlaturare a acestei lipituri. Nu stiu in ce masura bicarbonatul schimba acest comportament dar banuiesc ca se va gasi vreun entuziast pe youtube (sau alte surse) sa ne lamureasca.
Eu recomand totusi rasina epoxidica (gen Poxipol). Am lipit cu asta (chiar daca am folosit o cantitate destul de generoasa) o portiune rupta din maneta de blocare a monturii EQ5 chiar in jurul surubului de strangere si tine de parca e turnata din fabrica. Dupa uscare are proprietatile unui plastic foarte dur si se poate slefui  dupa forma dorita.
Desigur, raman deschis la nou, orice experiment de genul acesta este interesant si poate revolutiona domeniul (cum a fost chiar superglue o senzatie pe la noi cand a aparut dupa revolutie).