-----------------------------------
URANUS7
16 Sep 2019 12:03


-----------------------------------
Concursul International de Astrofotografie - Insight Investment Astronomy Photographer of the Year 2019  sectia "Our Sun". 


Am dorit sa va fac o surpriza "extrema" dar, din pacate, nu am reusit de data asta, in acest an, mai mult decat sa castig  pozitia de ... RUNNER-UP,  ceea ce echivaleaza cu Premiul 2. 
Este al 2-lea premiu castigat la acest concurs International, primul fiind din 2016 (highly commended) . :) 
Numarul total de aplicanti a fost de ~ 4500 pentru toate sectiunile concursului.
Este un concurs la care voturile prietenilor nu intra in calcul.  :P
Castigatorul locului intai, pe buna dreptate, este Dl. Alan Friedman din Statele Unite, foarte cunoscut pentru abilitatile sale in procesarea imaginilor digitale si pe care il respect foarte mult, atat ca om cat si ca profesionist.
Atmosfera la Greenwich a fost foarte placuta, emotionanta dar si tensionata, intrucat toti invitatii aflati in lista scurta nu stiau daca se afla pe unul dintre primele 3 locuri sau pur si simplu nu vor fi mentionati.
Intalnirile si discutiile cu "titanii" astrofotografiei la nivel mondial mi s-au parut cele mai emotionante momente, in final: glume pentru destindere, schimburi de idei, noi prietenii de valoare.

Atasez aici si un link cu inregistrarea (privata) a momentelor decernarii premiilor pentru sectiunea "Our Sun", desfasurate la National Maritime Museum - Greenwich:

https://www.youtube.com/watch?v=ktmetHyyOJg

Sigur ca sunt fericit, in special pentru ca imaginea finala nu a fost facuta in colaborare, dar mai am un singur pas de facut, stiti bine. :P 

Cer senin !