-----------------------------------
saiph
17 Sep 2019 09:55


-----------------------------------
Aa, nu, e una din primele versiuni de [url=https://www.amazon.com/Microsoft-H5D-00013-LifeCam-Cinema/dp/B009CPC6QA]Lifecam. As fi curios daca urmatoarele versiuni, in acelasi format, au primit senzori mai bunicei, ca parca e un pic cam limitata asta. Ce-i drept, se pot regla parametrii expunerii, dar tot se vad semnele "suficientei" cu care a fost inzestrat senzorul.  Poate nu strica sa cotrobai dupa reviewuri pt camera pe care o cauti, [url=https://www.sodapdf.com/blog/best-webcam/]unii vad ca n-au fost impresionati de performante.
Plaja dinamica e destul de restransa, iar daca cresti gainul risti foarte curand sa dai peste zgomot cat roata carului :D  Bine, eu compar parametrii cu cei de la camera planetara, desi poate n-au nici o legatura, fiind vorba de cu totul alt senzor la mijloc.
Mi-a placut ca a fost foarte usor de adaptat la 1.25", poate chiar mai usor decat SPC900NC, la care nu am avut decat de scos lentila si montat adaptorul, dar forma si dimensiunea carcasei au ajutat mult la fuziunea cu formatul standard.

Totusi, s-ar putea ca noua generatie de camere web HD sa aiba un plus pe low-light, nu am idee. Trebuie sapat si/sau testat. Am comparat-o pe-asta a mea cu o camera de bord pe care am modificat-o anul trecut pe la inceput si pare ca e o idee mai bunicica decat un dashcam, intr-adevar. Dar e posibil ca Eboda sa fie un pic mai sensibila decat ce-am gasit eu pe piata locala - am facut niste probe cu Saturn, Marte si Jupiter si abia la Marte am reusit sa iau niste imagini cat de cat mai ok-ish.. dar tot, intunecoasa rau. Iar focalizarea pe ecranul ala minuscul, e crancena.

In fine, daca te tenteaza ideea modificarii unei camere web pt astro, sa studiezi tutorialele de pe net, sa nu schilodesti camera :) e inghesuiala mare inauntru si n-ai prea multe optiuni ca sa o scurtezi de-un crac care-i trebuie :lol: daca ceva nu cedeaza usor, cauta atent vreo gheruta, un surubel, ceva, ca sigur e ceva ce-o tine; forta bruta nu prea ajuta (nu zic ca ar fi neaparat cazul, dar ca idee..).