-----------------------------------
starbuck
17 Sep 2019 11:36


-----------------------------------
Saiph, vad la imaginile tale ca dupa stacking stralucirea este prea mare. Este aceeasi problema pe care am intalnit-o si la imaginile mele luate cu DSLR. Solutia ar fi sa scazi si mai mult stralucirea folosind un filtru ND sau de polarizare si sa controlezi o subexpunere pentru fiecare frame astfel incat rezultatul dupa stacking sa nu iasa supraexpus. La imaginile tale vad multe regiuni supraexpuse care sterg multe detalii.
Din cate mai stiu despre webcamuri este ca rezolutia maxima video si nu cea foto este cea mai apropiata de rezolutia reala a senzorului. Restul sunt pixeli interpolati care mai mult strica dar ofera un rezultat numit decent pentru o imagine de 5 mp vizualizata micsorata "fit to view" intr-un viewer oarecare de imagini. Imediat ce vizualizezi imaginea la rezolutia reala urmeaza dezamagirea. Am folosit chiar Lifecam 3000 si in modul foto la rezolutia maxima 5mp detaliile lunare pareau mai degraba pictate cu o pensula, o alta cauza a problemei fiind si lipsa controlului manual al timpului de expunere. Practic un modding astro complet la un webcam include si acest control manual implementat electronic, nu doar scoaterea lentilei si eventual a filtrului IR. Ce sa mai zic, in cazul asta cel putin, pretul reflecta performanta.