-----------------------------------
Stille
28 Sep 2019 14:14


-----------------------------------
Ce sa spun, aparatura asta o avem, cu ea inaintam. Si mie mi-ar placea setupurile altora, dar pe moment am un DSLR entry level de-acum 12 ani pe un trepied foto, cu ajutorul caruia incerc sa deprind chestii de grupa mica gen focusat unde trebuie, stors signal-to-noise-ratio sau, la postprocesare, Pleiade albastre si nu roz :lol:

GunDALF, vezi totusi ca partea aia cu fotografia computationala e cam citat de reclama. Nu zic nu, ies poze frumoase, dar ce fac aplicatiile alea e sa preia o parte din postprocesare, adesea in moduri neoptimizate pt astro :) Limitarile fizice date de senzori mici dar cu multi megapixeli sau de "pupile" milimetrice nu pot fi rezolvate magic din software, sa vezi daca ai pune un RAW de camera foto prin aplicatia aia ce chestie iti iese ;)

Pentru panorama eu as mai incerca o mizerie, ca sa nu fac joinul de mana - presupunand ca exista totusi o bucata de cer care apare in ambele imagini,importa-le in DSS ca 2 cadre light, foloseste modul de stacking mozaic (tot de acolo de unde ai aliniat pt prim plan cu copacu') si lasa algoritmii sa munceasca pt tine

Atasez si eu doua chestii cu care m-am mai jucat in ultima vreme - prima e cu star trails de pe platoul Bucegilor, peste poluarea luminoasa din Valea Prahovei (pescuiam Perseide dar n-am nimerit-o) si a doua e ce-am mai prins din zona spectaculoasa a Caii Lactee anul asta