-----------------------------------
theogon
30 Sep 2019 21:55


-----------------------------------
Reuniunea din toamna asta mi s-a părut în nota obi&#537;nuită (adică foarte bine) cu un plus mare la faptul că am prins două nop&#539;i senine. Calea Lactee se lăbăr&#539;a bine peste mijlocul cerului, iar seeingul -relativ decent-ne-a permis să punem la încercare  instrumentele din dotare.
Drumul de asfalt propaspăt a&#537;ternut mi-a risipit agnoasele aventurii în necunoscut, pentru că, &#539;in minte , la sesiunea din primăvara asta, pe o ploaie grozavă &#537;i o beznă grea, mai mult pipăiam drumul &#537;i mă gîndeam nu prea măgulitor la inteligen&#539;a mea, că cine m-a pus să mă hudurc &#537;i să orbecăi prin pustietă&#539;ile alea. Si atunci ca &#537;i acum ne a&#537;tepta la sosire un gula&#537; la ceaun, învîrtit de Ucenicul Astronom căruia îi datorăm mul&#539;umirile noastre.
Miau plăcut refractoarele optimizate de către proprietarii lor,  ca &#537;i acelea plătite cu trudă, imaginile stelare în aceste instrumente sunt seducătoare.
Mul&#539;umim organizatorului Gabi Corban &#537;i mul&#539;umesc tuturor celor prezenti pentru efortul de a ne  putea întâlni, de a putea combate (n-am combătut nimic, doar am stat de vorbă) &#537;i de a fi împreună