-----------------------------------
Dan O.
11 Oct 2019 12:39

Achizitie Dobson SkyWatcher 203/1200 Pyrex
-----------------------------------
Buna, 

  As avea nevoie de ajutorul dvoastra cu niste informatii.
Atat mie cat si sotiei mele ne place foarte mult sa observam stelele si luna de pe balconul nostru micut din Cluj Napoca. Fiind oarecum la marginea orasului se vad destul de bine in noptile senine.
  M-am hotarat sa-i fac sotiei mele ca si cadou de craciun un telescop. Asa ca dupa multe jonglari intre refractor SkyWatcher 90/900 EQ2 si Newton SkyWatcher 130/900 EQ2 si documentari pe multe forumuri am ajuns la concluzia ca cel mai potrivit pentru bugetul meu ar fi un Dobson SkyWatcher 203/1200 Pyrex https://telescop-expert.ro/dobson-skywatcher-2031200-pyrex_100102.
O grija pentru mine ar fi ca nu o sa-mi incapa pe balcon (are doar 110 cm latime) dar l-as mai putea folosi din apartament deoarece am ferestre velux). 
Am atasat o poza a cosului de cumparaturi(am mai adaugat niste accesorii de care cred eu ca as avea nevoie).
As aprecia tare mult parerile voastre despre acest telescop, daca credeti ca o sa imi incapa pe balcon si daca e sufiecient continutul cosului pentru inceput (sper sa fie suficient pentru ca deja mi-am depasit bugetul :)) )
Va multumesc anticipat