-----------------------------------
alderamin59
16 Oct 2019 20:50


-----------------------------------
Valy, o avem de putin timp, este pentru uz didactic. Rezum ... freza se ridică din material doar dacă este alimentat motorul frezei. Am testat cu freză afară din material, tot a&#537;a se comportă, deci nu este un caz de compunere al for&#539;elor care să dea o rezultantă în axul frezei. Freza dispune de un poten&#539;iometru din care putem seta tura&#539;ia motorului frezei. Când se  reduce la zero turatia, MPP-ul de pe Z nu mai prime&#537;te impuls. Dacă scot alimentarea MPP-ului de pe Z, freza nu se mai ridică ... ar fi în acest caz o problemă de induc&#539;ie, a&#537;a cum spui. Am încercat să produc o restric&#539;ionare a propagării câmpului magentic (posibil produs în jurul motorului frezei; nu pot să vizualizez/măsor prezen&#539;a câmpului magnetic cu dotarea noastră) punând o tablă între MPP de pe Z &#537;i motorul frezei, dar fenomenul nu a dispărut. Ar putea fi o problemă internă în modul unde nu avem libertatea de a deschide ... rationamente de onoare, etică, garan&#539;ii, etc. Voi demonta motorul frezei &#537;i voi lungi la 2-3 m conductoarele de alimentare. La lungimea aceasta cred că fenomenul de induc&#539;ie ar trebui să fie eliminat. Cineva sugera să trec alimentarea motorului frezei printr-un miez toroidal de ferită. Voi încerca să ecranez &#537;i conductoarele care alimentează motorul frezei. Aceste ultime trei variante au mai rămas de testat. Dacă nici a&#537;a nu vom elimina fenomenul, vom conluziona că este o problemă în modul (scurt circuit, condensator străpuns, etc), dar aici, a&#537;a cum am spus mai sus, nu avem libertatea să intrăm. Al doilea film arată că nu este o problemă de soft, aceasta rezultând din men&#539;inerea valorii momentane a Z-ului.
Stimă