-----------------------------------
saiph
09 Noi 2019 00:53


-----------------------------------
Haideti sa avem totusi un cap si o coada la toata discutia asta, sa mentinem o tinuta decenta a topicului :)
Multumesc pt urari si pt paharul cu vin virtual :lol: dar ce face omul cu montura lui? Mai exact, ce-i ofera copilului in locul glumei de montura originala.
Nu uita de sugestia pe care am facut-o in primul raspuns, regasita si in raspunsul lui Starchild - si anume, Twilight I, sau AZ5, sau Porta II. Poate merita explorata si optiunea asta. Eu am asa ceva si pt un Mak de 127 e la fix; nu am ce comenta despre tuburi mai lungi, dar, dpdv al comportamentului mecanic, e net superioara atat firavei monturici actuale cat si AZ3-ului, foarte usoara/portabila, si inca intr-un buget decent. Nu are blocajele si revenirile alea penibile, are ambreiaje, miscare fina continua cu angrenaje pt ambele axe, e un pic alta clasa.
Daca vrei motorozari, computerizari, automatizari si alte nebunii, parerea mea e sa le pastrezi pt alta ocazie. Instrumentul poate fi foarte bun pt copil, oferindu-i ocazia sa invete cerul si cateva lucruri despre mecanica si optica.
Daca  o prinde gustul, o sa ceara singur upgrade-uri pe parcurs :)