-----------------------------------
saiph
19 Noi 2019 12:49


-----------------------------------
Dap. Zeiss de regula isi acopera prismele. Am avut la reparat vreo 6 bucati, 5 aveau prismele acoperite.
Si mai sunt si alte modele, tot asa, mai "de soi", sau mai atent/ingrijit construite. M-am uitat la Lacerta Explorer 8x45 si pare sa aiba tot asa. Am constatat ca in binoclurile la care prismele sunt acoperite cu "sepci" negre mate din tabla sau plastic pe catete, uneori poti gasi si acoperiri antireflex (daca binoclul e un pic mai scump, evident).

 Daca nu, de ce?
As fi tentat sa zic ca pe motiv de costuri care ar ridica pretul la raft, dar..  stiu ca acoperirea se face pe loturi, adica nu bagi o prisma o data in clopotul de acoperiri, pui cateva, mai multe, deci cresterea de pret pe unitate ar fi infima. Deci, mai degraba as zice ca de lene. La fel si cu sepcile pt prisme - nu cred eu ca costa o avere sa faci o sarja de cateva mii de bucati sa protejezi imaginea de reflexii si difuzii interne care-ti sterg contrastul; dar nah.. se zice ca, citez: "calitatea costa". In cazul asta costa pe client mai mult decat pe producator. Si-mi sustin parerea.