-----------------------------------
saiph
22 Noi 2019 13:33


-----------------------------------
Da, sigur, diseara cand ajung acasa am sa pozez binoclul din mai multe unghiuri, sa fie cat mai explicit.
Pana acum, din cate mi-au trecut prin mana, numai binoclul Baigish 12x45 a necesitat colimarea "in blind", cu ocularele scoase. A, da, si binoclul ala indian, Skypoint 8x36, tot asa, dar ala avea prismele lipite si prinse pe suportul ala cu surubelele de reglaj. Bushnell Powerview a avut nevoie de capacele prismelor indepartate, ca nu avea gauri ca Lacerta 8x45, dar macar am putut pune ocularele la loc. La Lacerta am remarcat ca are niste izolatie de silicon sau ceva pusa pe zona de imbinare intre capacele prismelor si corpul principal. Mi-e sa nu-i stric izolatia daca-l dezmembrez. De aceea contez pe faptul confirmat si de cei de la Tavcso ca prin gaurile incercuite cu galben va fi posibila colimarea, dar numai dupa ce indepartez (cumva...) acele surubele false care mascheaza accesul la cele care fac efectiv reglajul.
M-am uitat la prismele din spatele obiectivelor, la care am avut cat de cat acces, cel putin vizual, si nu am remarcat sa aiba vreun chit la baza prismelor; nu stiu despre cele dinspre oculare, dar am sa incerc sa indepartez ocularele sa vad daca sesizez ceva nelalocul lui.