-----------------------------------
Virgil Zet
28 Noi 2019 14:04


-----------------------------------
La multa vreme de la postarea anterioara despre CGEM, trebuie sa prezint doua chestiuni care ar putea ajuta pe cineva:
   - M-am chinuit aproape un an cu ghidaj prost crezand ca e datorat sarcinii mari - aprox 16 kg - a monturii. Foloseam un laptop  mai vechi pe care instalasem Win10 si toate aplicatiile necesare. L-am folosit fara probleme pentru captura si prelucrare fara sa primesc nicio atentionare de vre-un fel. La un moment dat, am trecut pe un laptop mai din zilele noastre si surpriza: ghidajul cu PHD2 a trecut la valori ale erorilor pe care nici nu le visasem: RMS error (px) RA: 0.12/ DEC: 0.11! Probabil PHD2 se impiedica de ceva insa fara sa semnaleze.  
   - Am avut mai multe situatii in care montura se oprea din tracking si se incalzea panoul pe care este fixata unitatea centrala. Primisem indicatia sa verific sursa de alimentare si asta am facut, de mai multe ori. Avand experienta in domeniu, am crezut ca o sursa de 12V inseamna ca trebuie sa furnizeze 12 V in orice circumstanta, nici mai mult si nici mai putin, si asta verificasem cu simt de raspundere, dar opririle nu au incetat. Pana la urma am achizitionat o sursa de comunicatii 13,8V/10A si, cu oarecare neliniste din cauza diferentei mari pana la 12V, am conectat montura si, dupa destul de mult timp, la rece si la cald, montura functioneaza fara sincope.  
   Sa va fie bine!