-----------------------------------
Dragos81
25 Dec 2019 20:49

Salutari
-----------------------------------
Buna Seara,
inscrierea me pe forum a fost initiata deoarece Doresc sa aflu mai multe informatii despre astronomie si acesoriile de a urmarii cerul.De curand am acizitionat un telescop hobi de la Lidl pentru copii si asa am dat de voi.Este un telescop ok pentru incepatori dar as dori sa ii mai fac cateva inbunatatirii ceva acesorii mai performante. lentilel de focalizare doar una o pot folosi cea de 20mm cea de 4mm e degeaba nu am reusit sa vad nimic cu ea nu stiu de ce. Azi am stat 4 ore sa ma prind cum merge si la ce distanta pot vedea terestru ca cerul e inorat si nu se ved stelele.Noroc cu google si cu cateva infomartaii de pe ecest forum ce sunt publice.
Jucarie este un Bresser Skaylux 70/700SF.
Am gasit si ceva magazine online cu accesorii pe care am pus ochii sa vedem cum aloc bugetul:)
Ma gandeam la un ocular de 8 si unul de 12 sau 10 pentru inlocuirea lauia de 4.
O prisma mai performanta si un Barlow mai performant a venit cu unul mai  lung de 1,5 si unul de 3 dar sunt din plastic si nu mi se par prea performante. Ma gandesc ca prisma si cu Barlow sa ajute mai mult noaptea la claritate.
Dar cel mai important este orientarea pe cer aicea nu am habar cum se face. Am instalt o aplicatie pe telefon Heavens Above.

Sarbatori fericite.