-----------------------------------
Tatui
04 Ian 2020 18:01

Buna tuturor!
-----------------------------------
Salutare,

In urma cu o luna si ceva, dat fiind interesul fiului meu pentru "planete", am decis, impreuna cu consoarta, sa-i facem cadou de ziua lui, la implinirea varstei de 5 ani, un set de la National Geographic ce contine un microscop si un telescop. Anterior, in urma cu vreun an, am cumparat cartea dlui Sonca si incercam de atunci sa deslusim impreuna misterele Universului :). Tot asa, cand avea vreo 4 ani, am participat la o prezentare pentru copii sustinuta de dl Sonca la libraria Humanitas, iar cel mic a fost nu numai foarte interesat, dar si cel mai activ participant.

Acum... amintirea statului pe iarba la miezul noptii si privit cerul la bunicii mei, undeva intre Borsec si Durau, intr-un sat neelectrificat, este inca vie. Chiar de curand am fost cu cortul tot asa, la munte, intr-o zona fara curent electric si am privit cerul... amintiri din copilarie, de vis. Din noiembrie, de cand cu ziua lui Rares (caci asa il cheama pe cel mare; mai exista si Vlad, are un an si jumatate), am stat multe ore pe site citind despre instrumente, tehnici de colimare, planete, stele, stele duble, pitice si multe alte lucruri, iar cum vreau sa invat mai  mullte si, totodata, sa achizitionez, pentru inceput, un echipament de observare decent, as vrea sa devin un participant activ al forumului.

Numai bine,
Tatui