-----------------------------------
mihai barbu
23 Ian 2020 18:33


-----------------------------------
Domnule CAdy,
 
 legatura dintre fizica clasica si cea relativista (asa cum o numiti dumneavoastra ) este evidenta.orice manual de fizica va poate spune asta.daca vreti ambele sunt clasice (nu mi doresc sa intru intr o polemica semantica), sunt aproximari din ce in ce mai bune ale realitatii. relativitatea asa cum a fost ea definita de domnul a. einstein este clasica si a fost clasica de la definirea ei. daca nu ma credeti puteti sa nu mai folositi gps -ul.ca prima concluzie e doar o fizica clasica si ea aproximeaza din ce in ce mai bine ceea ce observam.
 faptul ca in expozeul dumneavoastra folositi notiunea de eter ma face sa ma gandesc ca va scapa fie o intelegere elementara a fizicii sau este o limitare de limbaj ,careia toti ii suntem tributari.
 un alt lucru care m a frapat a fost declaratia de inceput a ceea ce ati dorit sa ne spuneti : exista o carte al carei autor este jeremy bernstein si publicata la humanitas, care este o biografie a lui a. einstein.v o aduc in atentie pentru ca acolo o sa descoperiti cum ar trebui sa fie introducerea unui articol stiintific.exista o oarecare nesiguranta in afirmatii ,desi einstein stia ca matematica lui e corecta.ce nu vad la ceea ce ati scris dumneavoastra este tocmai acesta frica de a fi gresit.dumneavoastra afirmati ca ati gasit .ce anume ?!dumneavoastra stiti.inainte de a face public un rahatel intelectual incercati sa vorbiti cu un fizician de profesie si o sa va explice de ce si unde sunteti pe langa.
 eu nu s fizician de profesie,dar daca doriti am prieteni buni in domeniu care va pot explica ca nu sunteti nici macar gresit.
 intamplarea face ca o parte din examenul la facultate sa fie o treime fizica.si nimic din ceea ce ati afirmat nu suna a fizica.<repet>
 nu stiu ce anume ati publicat dumneavoastra in domeniu sau ce anume ati filozofat in fizica.poate s multe ,dar va rog sa mi dati sau indicati o sursa.
 in concluzie :
fie nu stiti nu stiti despre ceea ce vorbiti .
fie va autoiluzionati .
fie faceti misto.
 pe toate le gasesc deplorabile.sincer sper  ca moderatorii sa nu mai permita orice postare despre orice subiect.<am> sigur nu din afirmatii nesustinute.mie mi se pare ca poluati cu pseudointelectualism un forum , delatfel onorabil.

ps:cand mai aveti indoieli mergeti si vorbiti cu un fizician de profesie .exista in romania multi. 
al dumneavoastra ,
 mihai barbu