-----------------------------------
dmtr69
23 Ian 2020 21:46


-----------------------------------
O captura facuta pe 12 (Luna 97% ). Am folosit QHY178 (rezolutie 0,66 arcsec/px, cam exagerata pentru cerul si telescopul meu), incercand sa-i dau de cap, de ce uneori merge iar alteori se blocheaza la descarcat. Am incercat cu un cablu USB3.0 de 5m ( cu repetor la capat, dar alimentat prin portul laptopului). Cu ASI294 merge fara probleme, desi are rezolutie aproape dubla.
 Am tras luminanta (filtru UHC), 70 cadre de 8s, a mers fara probleme. Cand sa trag culorile (cadre de 15s), un cadru il descarca, alte 3-5 le pierdea. Dupa multe ajustari software ineficiente, am schimbat cablul USB cu unul de 10m (cate un repetor la fiecare 5m, ultimul cu alimentare separata). Ca prin minune camera a mers struna. Se pare ca este foarte sensibila la tensiunea de alimentare.
 Cadrele color: R-40, G-42, B-23, cadre de 15s, expunere totala, cu luminanta cu tot, cam 35 minute.  Am ales expuneri minime, cat sa nu "ard" Trapezul. De data asta am facut combinatia RGB dupa "stretch"-ul culorilor, cu balansul de alb facut ochiometric.