-----------------------------------
florin_astro
24 Oct 2007 08:03


-----------------------------------
k, sa o luam pe indelete. In primul rand prelucrarea lasa de dorit, asa ca se prea poate ca unui neavenit sa ii vina greu sa recunoasca Cassiopeia, care by the way este in centrul imaginii. Din aceasta cauza am si dat titlul topicului Cassiopeia widefield - cassiopeia camp larg, si am mai spus in text and neighbours: M31 si roiul dublu din perseu. Dupa cum zicea si Catalin, astronomia se face sub cerul liber si unui astronom amator nu ii vine foarte greu sa recunoasca constelatia in functie de aceste doua obiecte invecinate. Ca sunt multe stele, de vina este expunerea lunga, de fapt ideea a fost sa vad cam ce se poate obtine la o expunere de cateva minute. Sunt sigur ca daca cropul imaginii ar fi fost altul imaginea  ar fi fost perceputa altfel. Promit ca data viitoare sa vin cu poze mai reprezentative si cu prelucrari mai bune :).

PS: am gasit in final si problema la deepskystaker. Era vorba de interpolare pentru format raw, care la mine era setat pe superpixel. Daca as fi citit explicatiile de acolo mai devreme as fi vazut ca la aceasta setare imaginea este dimensionata la jumatate.