-----------------------------------
alex1977
01 Feb 2020 07:53


-----------------------------------
salut valy
multumesc de raspuns
stiu ca acest tip de montura este manuala si trebuie deplasat personal instrumentul spre obiect. in ceea ce priveste orientarea  cu montura push+ go sau go to o consider mai facila, deci, pentru un incepator in astronomie ca mine, gasirea unui obiect pe cer mai rapid este binevenita. inca un element care m-a determinat sa iau in calcul acest aspect este faptul ca locatia de unde fac observatiile (in oras), imi limiteaza extrem de mult reperele pe cer. pouarea luminoasa imi reduce drastic punctele de reper vizuale. sky safari-ul, stellarium-ul sunt langa mine permanent. dar daca pe cer vad doar doua-trei stele la distante unghiulare maricele, ajung tot la varianta "cauta tati". asa ca, un mic ajutor nu strica. nu "insel" meseria :D :D :D .
cred ca toti amatorii si profesionistii in astronomie au avut frustrari in ceea ce priveste localizarea cat mai rapida si precisa a unui obiect. cel putin la inceput de drum, cred ca ar fi dat orice sa poata beneficia de un dispozitiv care sa-i ajute in acest sens.