-----------------------------------
von Bedi
07 Feb 2020 11:43

Explore Scientific 10&quot; Ultra Light DOB
-----------------------------------
Salutare!

Recent am decis sa schimb eleganta observatiilor prin luneta pe forta bruta a unui dob. Locuind la bloc, la vreo ora de condus de un cer cat de cat negru, portabilitatea e un factor extrem de important pentru mine asa ca m-am orientat catre Explore Scientific 10" Ultra Light DOB. 

Am citit numai review-uri pozitive atat despre truss tube dobs, cat si specific de ES 10" Ultra Light DOB, dar lumea newtonienelor fiind o zona neexplorata de mine as vrea sa va cer parerea in legatura cu tipul asta constructiv cu tevi. E intradevar atat de miraculos in materie de portabilitate (fara dezavantaje notabile de alta natura) pe cat se scrie?

De asemenea, banuiesc ca voi avea nevoie si de o "pelerina" ca aceasta: https://www.astroshop.ro/protectie-anti-lumina-parazita/explore-scientific-light-shroud-10-12-ultra-light-dobson/p,60871
Ma intreb daca intradeva merita cei 400 de lei sau pot face mult mai ieftin una la un croitor. Materialul din care este facuta are proprietati de absorbtie a luminii atat de speciale incat sa merite banii astia?

Cer senin tutror!  :D