-----------------------------------
saiph
19 Feb 2020 13:25


-----------------------------------
Nu trebuie sa ne mire :)
Profesorii inca au, in marea majoritate (se pare) o rigiditate pana si in a discuta deschis despre niste teme ce pot fi curiozitati autentice. Le catalogeaza ca prostii si te trimite-n banca ta.
Am avut astfel de exemple si eu in clasa, la liceu - vreo 3-4 colegi chiar aveau intrebari serioase despre chestiuni deja bine batute in cuie de decenii bune in lumea academica si nu numai. Si totusi, nu cred ca le-ar fi zdruncinat cu nimic scaunul (jobul, titlul) daca ar fi incercat macar sa le explice ce e gresit in abordarea respectiva. 
Si in ziua de azi la fel, vad ca avem parte de aceeasi teama, as zice. Pare prostie - bun, dar macar incearca sa te faci inteles de student ("tu", ca profesor), sa-i explici de ce intrebarea sau afirmatia lui nu are temei in lumea reala, in acceptiunea ta sau in acceptiunea celor care ti-au conferit titlul academic. 
Buna/rea, o intrebare de la un elev/student nu poate fi excelenta sau prosteasca. Sunt intrebari venite din curiozitate, din dorinta de a cunoaste. Esecul de a te face inteles de catre cel care intreaba (inclusiv astfel de "retezari" ale intentiei) n-ar trebui sa consolideze scaunul pe care stai, ci din contra, te fac doar mai usor de ocolit de catre elevi, un bun motiv ca ei sa nu isi doreasca sa studieze materia/disciplina pe care o predai. 

Just my 2 cents :)

// end of "off-topic()"}