-----------------------------------
Cata2
15 Mar 2020 08:54


-----------------------------------
Revin cu mici nelămuriri ....încercând să fac poze cu telescopul am realizat că nu focaliză imaginea. Studiind problema mi-am dat seama ca sunt prea departe de planul focal, a&#537;a că am trecut la mutarea oglinzii primare mai în fa&#539;ă. Am mutat-o cu aproximativ 38mm, cât să intre în focus aparatul foto la capătul inferior al focuserului. Acum problema este că nu mai intru în focus cu ocularele.....a&#537;a că am apelat la corpul barlow-ului pentru a ajunge în focus. Sincer nici nu mă deranjează, însă m-au mâncat degetele &#537;i în locul prelungitorului am înfipt o prismă....care la unele oculare cere oglinda primară mai în fa&#539;ă. Poate dacă o duc mai în fa&#539;ă este un avantaj &#537;i pentru camera foto care focalizează acum prea la capătul inferior al cursei focalizatorului. Testele l-am făcut ziua pe un panou publicitar aflat la 400m distan&#539;ă &#537;i nu &#537;tiu dacă prisma încurcă la stele. Ce mă sfătui&#539;i? &#536;i ca un mic amănunt eu am învă&#539;at cerul prin lunetă &#537;i binoclu, trecerea &#537;i la telescop m-a dat un pic cu roatele în sus. Mul&#539;umesc anticipat celor care vor răspunde.