-----------------------------------
Emil
01 Noi 2007 16:06


-----------------------------------
Ahoi si multumesc de aprecieri, chiar imi facusem la un moment dat griji sa nu plictisesc, ce e cam mult de citit.
Asa, greutatea telescopului este de 14 kg poate un pic mai mult pentru ca am si un cap fotografic montat in paralel pentru a putea monta si Canon-ul. In configuratie completa am undeva la 18 kg.
De utilizat sigur stationar. Nu dispun de asa mult timp liber pentru a putea pleca pe undeva. Poata daca e vorba de concediu pe undeva atunci trec totul inapoi pe stativ.
Acum alte noutati, aseara surprize-surprize, cer senin de vis (exceptand poluarea luminoasa) am facut mai multe poze cu Canon-ul cu un obiectiv Tamron DX II setat la 200 mm. Nu ma concentrasem la poze artistice vroiam sa vad doar cum merge hardughia. Nu am utilizat auto-guider ci pur si simplu am facut expuneri la durate diferite de timp. Punerea in pol a fost facuta la ochi adica circa, aproximativ, sa zicem. Am ramas placut impresionat. Dar hai sa lasam pozele sa vorbeasca. Am sa dau numai indicatii referitoare la durata de expunere. ISO este 800, f este 5,6. Imaginile sunt neprelucrate, salvate in format RAW si apoi convertite in JPG pentru a intra pe 1 mb pe imagine. Singura functie activata in camera este "Noise reduction".
Dupa cate se poate observa, montura este capabila sa conduca fara erori vizibile pe o durata de circa 130 secunde. Nu am facut expuneri intre valorile de 127 si 251 secunde pentru ca nu am folosit un ceas pentru cronometrare ci doar am estimat timpul decurs.
Cu montura LXD75 chiar pusa aproape exact in pol (prin programul WCS http://wcs.ruthner.at/) nu am reusit sa ating valori mai mari de 40 secunde din cauza supraincarcarii.
Pentru informatii suplimentare legate de poze puteti linistiti citi EXIF-ul imaginilor. Nu am sters nimic, gasiti pana si seria camerei (eu citesc datele EXIF prin ACDSee properties).
Si cam astea ar fi. Apropos daca vreti sa va jucati cu imaginile sunteti bineveniti. Poate imi aratati ce puteti scoate din Pleiade? He he
No hai ca va las,
Numai bine
Emil